9 életmentő alkalmazás a fesztiválszezonra


Mivel lassan minden városnak megvan a saját fesztiválja, így szinte nincs olyan fiatal, aki legalább egy ilyen rendezvényen ne venne részt. Ezzel pedig rengeteg élmény és szórakozás jár, de egyben sok kellemetlen és fárasztó helyzet is. Nincs is annál rosszabb, mint amikor felkészületlenül érkezel egy hétnyi őrületre. Tudjuk, hogy nem te akarsz az lenni, aki nem hozott elég meleg ruhát, aki nem találja a sátrát, vagy akinek mindig lemerül a telefonja. Szerencsére a technológia segítségével a legnagyobb bakik mostanra kiküszöbölhetők, így összeszedtük nektek azt a kilenc alkalmazást, ami nélkül nem érdemes elindulni.

Festival Ready

Ennek az applikációnak köszönhetően nem fogsz többé fázni, vagy eltévedni, ugyanis van benne több napos időjárás előrejelzés, 3D navigáció és kempingezési tippek is, de ami a legjobb, hogy GPS segítségével bejelölheted a sátrad, így könnyen visszatalálsz majd akár éjszaka is.

Find My Friends

Ez a csodálatos program megtalálja elveszett haverjaidat, akiket esélytelen felhívni a hangzavarban. Csak annyit kell tennetek, hogy mindannyian telepítitek a programot és bekapcsoljátok a GPS-t, a többit már csinálja helyetted.

Stow

Ez az alkalmazás pakolási tippeket ad azok alapján, hogy hova készülsz, mennyi időre. Ha csoportban mész, akkor mind megoszthatjátok a csomagotok tartalmát, így könnyen fel lehet osztani, hogy ki mit vigyen, nem kell körbetelefonálni.

Camera +

Ez a legegyszerűbb módja, hogy biztos a te képeid legyenek a legjobbak a fesztiválon. Van stabilizáló funkció, és egy rakás beépített filter is. Könnyű használni, gyors és látványos, így nem kell egész hétvégén az Instagram-on lógnod.

Forecast.io

Ez az alkalmazás segít eldönteni, hogy kell-e kabát az esti buliba, vagy sem. Vége a megfázásnak és a sátorba visszamászásnak! Valós idejű időjárás változások és egy radar, ami mutatja a közeledő felhőket, szelet, esőt, ráadásul egy egyszerűen kezelhető felületen.

ShazamS

Ezt már biztosan ismered, de a zenefelismerő alkalmazás a fesztiválok egyik legelengedhetetlenebb kelléke. Több száz új számot tárolhatsz el így, ami megtetszett, de fogalmad sincs róla, mi az. Ráadásul az elektronikus zenék felismerésében évről évre egyre jobb, most már nem csak Madonna hangját tudja beazonosítani.

WaterIn

Alapvetőnek hangzik, hogy fontos vizet inni, de a fesztiválokon az ember hajlamos csak alkoholon élni napokig. Sokan lesznek rosszul, mert kiszáradnak a hőségben. Ha van WaterIn alkalmazásod, akkor te nem fogsz így járni. Ez az alkalmazás segít a megfelelő folyadékbevitel elérésében, emlékeztet, jelez, ha kihagytad volna, így tutira nem száradsz ki.

Easy Battery Saver

A gyorsan lemerülő telefonok és a töltőhelyek hiánya az egyik legnagyobb gond a fesztiválozók életében. Ez a program megmutatja, mi meríti legjobban az akkumlátort és segít hosszabb ideig kibírni. Ha a barátaidat akarod megtalálni inkább, mint hogy még öt percig netezz, akkor töltsd le és hagyd, hogy segítsen.

Stredm

Eddig azokra figyeltünk, akik kint vannak a buliban, de mi van, ha nem volt rá pénzed, messze van, vagy a főnököd nem ad szabadnapot? A Stredm a lehető legközelebb visz a bulihoz, hiszen összeszedi neked az élő közvetítéseket, vagyis valós időben követheted a fellépéseket akár a saját ágyadból is. Ráadásul még a számok listáját is kiírja, szóval később rá is kereshetsz kedvenceidre.