Műszaki zseniké a világ?


Ahogy egyre inkább fejlődik a technológia, úgy avanzsál mind jobban megbecsült kvalitássá a műszaki szakértelem. A kütyük világában megszülető gyermekek valamiképpen már rendelkeznek ezzel a fajta nyitottsággal, tehetséggel, nem csoda, hogy számukra nem igazán jelent kihívást egy-egy táblagép vagy telefon kezelése, míg a felnőttek, különösen az idősebb generációk tagjai nem egyszer falakba ütköznek a technikai vívmányok áradatában.

Notebook és telefon

A kérdés már csak az, hogy ez a tulajdonság, de nevezhetjük akár tehetségnek is elsajátítható, megtanulható vagy leginkább olyan, mint a zenei hallás, vagy van, vagy nincs?

Alapvetően viszonylag sok terület alap tudásanyaga megtanulható, de tény, hogy a zsenialitáshoz jóval több szükséges. De a mindennapok gördülékenységéhez egyáltalán nem kellenek fantasztikus jellemzők, elegendő az alap szintű hozzáértés.

Leülni és bemagolni a műszaki témákhoz kapcsolódó tudást jóformán lehetetlen, arról nem is beszélve, hogy ezzel a mentalitással az élvezet foka a nullára redukálható.

A legjobb stratégia, ha rátalálunk a saját hangunkra ebben a zűrzavaros hangzavarban. Ha például a táblagépek valamiért jobban érdekelnek minket, mint a mobilok vagy fordítva, akkor evidens, hogy a különböző internetes hírforrások közül azokat a cikkeket érdemes böngésznünk, melyek felkeltik a figyelmünket.

Tablet

Innen már csak egy ugrás, hogy azok a hírek és információmorzsák is az érdeklődésünk közelébe kerüljenek, amik tovább tágíthatják a határainkat. A legjobb tanító pedig kétségtelenül a használat, szóval kütyüink kezelésével szó szerint kézbe vehetjük műszaki sorsunk alakulását.