Markus Schulz a Laborban


A Mixmag által vezetett „The Lab” hétről hétre mindig más előadókat csábít be a kis irodájába, lehetőséget nyújtván a tanulásra, és talán egy-két keverési tippet is elcsenhetnek a különböző művészektől. Ezen a héten egy olyan producer tisztelte meg jelenlétével a közönséget, aki nem csak kiváló lemezlovas készségekkel rendelkezik, de világszerte elismertté vált trance produceri körökben:

Markus Schulz.

Markus a korai ’90-es években kezdett el DJ-zni, akire nagy hatással volt az akkori német techno. Markus, vagy más néven Dakota azonban nem állt itt meg, hiszen egy olyan sajátos hangzásvilágot alakított ki, amit szinte bárki felismerne.

Nem kellett sokat várnia, hamar eljött számára a műfajon belüli ismertség és tisztelet, 2005-ben pedig elindította saját kiadóját, a Coldharbour Recordings-et, ami közrejátszott nem egy trance producer karrierjének elindításában. Markus legutóbbi két albuma, a ’Scream’, ill. a ’Scream 2’ sokak kedvencévé vált, jogosan elérvén a kritikusok elismeréseit is.

A sikeres DJ/producer mindig is a DJ-zés egyik bajnoka volt. „A Beatport top 10-es listájából összerakott egy órás szett nem nevezhető DJ-zésnek.” – így nyilatkozott Markus, aki ismét megmutatta a laborban, hogy ha keverésről van szó, ő minimum egy csillagos ötöst érdemel (ha nem többet). A szett rögzítve lett, lessétek meg: